Halloumi to solankowy, półtwardy ser pochodzący z Grecji. Wytwarzany jest z surowego mleka owczego i koziego, czasami z dodatkiem krowiego. Halloumi jest mleczny, słodki z delikatną słoną nutą. Sprawdza się jako dodatek do potraw, grillowany, smażony albo świeży.
Informacja z pierwszej ręki: halloumi wchodzi na stałe do asortymentu Lidla!
Jedliście kiedyś halloumi?
/ https://www.seromaniacy.pl/seropedia/ser,Halloumi
photos: google.pl
Jeśli będzie w Lidlu to kiedyś wreszcie spróbujemy tego sera! Wiele razy widziałyśmy go na blogach :)
OdpowiedzUsuńNie jadłam jeszcze.
OdpowiedzUsuńWiadomo, jest to teraz bardzo popularny przysmak! Ach, podobno pyszny.
Wzięłabym się czym prędzej do degustacji :D
Pozdrawiam serdecznie!
nie słyszałam nigdy o nim. :P
OdpowiedzUsuńChyba go jadłam na grillu :D ale nie wiem czy to był ten sam :]
OdpowiedzUsuńmusi być dobry ;)
OdpowiedzUsuńTyle razy o nim słyszałam, a jeszcze nigdy go nie kupiłam. Czas to zmienić! Nie wiedziałam, że jest półtwardy, myślałam, że jest mięciutki ;)
OdpowiedzUsuńNa pewno kupie jesli znajde! Uwielbiam smakować nowe jedzonko! Dziekuje za takie informacje! Buziaki
OdpowiedzUsuńCaiawichowska
Nie przepadam za tym serem, ale może jak jeszcze raz spróbuję, to polubię, kto wie ;)
OdpowiedzUsuńJadłam to kiedyś i jest całkiem, całkiem. Nawet smaczne i da się zjeść :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, Tak Po Prostu BLOG :)
Nie jadłem jeszcze tego sera ;) Bardzo lubię sery, szczególnie mozzarellę i fetę ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Patryk