wtorek, 26 kwietnia 2016

CIEKAWOSTKI/ NAPRZECIW KOMÓRKOM TŁUSZCZOWYM


1/ Papryka zapobiega tworzeniu się komórek tłuszczowych w organizmie i walczy z tymi, które już w nim są.

3/ Polędwiczki wieprzowe mają dużo selenu i niacyny, które pomagają rosnąć mięśniom po treningu.

5/ Kwasy octowe hamują wzrost tkanki tłuszczowej.


2/ Kwas ursolowy (będący częścią skórki jabłek) chroni przed otyłością i pomaga zwiększać masę mięśniową.

4/ Witamina K (zawarta w brokułach, szpinaku, sałacie, ogórku, ziemniakach, jajkach, awokado) utrzymuje w ryzach poziom insuliny, dzięki czemu nasz organizm jest skłonny do spalania tłuszczu, a nie do magazynowania.
I niżej tekst przedstawiony za pomocą obrazka.

23 komentarze:

  1. Bardzo przydatne ciekawostki;))
    poositivelife.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Całe szczęście, że lubię większość z wymienionych wyżej rzeczy! :)
    cosska-life.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny post. Idealny dla mnie :) O papryczce wiedziałam, ale, że samo jedzenie powoduje, że potrzeba wiele enegii aby się z nią uporać;p
    Mój blog ♥ Serdecznie zapraszam !

    OdpowiedzUsuń
  4. przydatny post ;D

    Zapraszam:
    unnormall.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam te Twoje "ciekawostkowe" pościki :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jaki fajny post! Uwielbiam brokuły, to może dlatego jestem taka szczupła? *-' wyjaśniło się xD
    Obserwuję, ślicznie tu masz!

    ♥ Pozdrawiam cieplutko♥
    Mój Blog :) ♥klik♥

    OdpowiedzUsuń
  7. dobrze, że chociaz spozywam witaminę K :)/Karolina

    OdpowiedzUsuń
  8. Wow nie wiedziałam, że tyle produktów jest zwalczające komórki tłuszczowe :)
    tzanetat.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  9. Papryka , szpinak i brokuły uwielbiam ! Chyba zacznę je częściej jeść niż do tej pory xD
    anonimoowax.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  10. świetny post wszystko co tu wypisane to bardzo lubię może tak średnio te polendwiczki wieprzowe a reszta mniam szczególnie szpinak, brokuły, papryka, ogórki i sałata :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Ciekawy post. Przyznam szczerze, że wcześniej nie zagłębiałam się w wartości odżywcze papryki. Dobrze wiedzieć :D Pozdrawiam! wy-stardoll.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  12. Jak dobrze, że lubię paprykę i te produkty z witaminą K. :D
    A to nie jest tak, ze każde mięso pozwala rosnąć mięsom? Najlepiej, żeby po treningu posiłek nie miał wiele tłuszczu, oczywiście.

    OdpowiedzUsuń
  13. Z tym kwasem zmobilizowałaś mnie do jedzenia jabłek! :D <3
    http://lone-gunmens.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  14. Raczej nie zagłębiam się w wartości odżywcze warzyw, za którymi szczerze mówiąc nawet nie przepadam, ale post świetny ! :D

    Pozdrawiam. ;)
    Mój blog - klik!

    OdpowiedzUsuń
  15. MEGA POST! Interesuję się dietą, sama dużo ćwicze, więc nie pozostaje mi nic innego niż Cie zaobserwować! http://julladde.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  16. Ciekawy post i rzeczywiście przydatny, warto wiedzieć takie rzeczy.
    Pozdrawiamy
    http://nawiedzonadroga.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  17. Milo się dowiedzieć,nie wiedziałam ze papryka zapobiega tworzeniu się komórek tłuszczowych.
    Pozdrawiam z Anglii

    OdpowiedzUsuń
  18. bardzo fajne ciekawostki chyba będę musiała je zastosować ;)

    OdpowiedzUsuń
  19. uwielbiam te Twoje posty! Zawsze bardzo przydatne i ciekawe! Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  20. Ja wcinam ogromne ilości papryki!Naprawdę bardzo ciekawy post!Myślę,że jeszcze nie raz odwiedzę tego bloga :)

    Pozdrawiam
    Kreatywnatalia.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń